Menu

Üdvözöljük az MKA.hu blogján

Siker és szépség, stressz nélkül!

Egészen apró dolgok hatalmasat változtathatnak a hangulatodon!
Ne hagyd, hogy a rohanó, gyomorösszehúzó életmód rákényszerítsen az egészséget strapáló életvitelre.
Előfordul néha, hogy nincs időd enni? Van olyan, hogy alkalmanként reggeli nélkül távozol otthonról, és csak hosszú órák múltán falsz be valamit? Ha minőségi életet szeretnél élni, jobb, ha szakítasz a felesleges rohanással. Szépséged szorosan összefügg életmódoddal. 50 éves korára mindenki megkapja azt az arcot, amit az életével kiérdemel...
Légy nyugodt és hatékony 15 egyszerű, testet-lelket óvó tippel!

Bővebben: Siker és szépség, stressz nélkül!

Takarító nanorészecskék

A Föld egyik leggyakoribb féméből, a vasból előállított ultra finom, nanoméretű részecskéket tartalmazó por figyelemreméltóan hatékony eszköz lehet szennyezett talaj és talajvíz megtisztítására: az Egyesült Államokban a becslések szerint ennek megoldása mintegy 1000 milliárd dolláros programot igényelne, beleértve a több mint 1000 eddig kezeletlen Superfund telepet, mintegy 150 ezer föld alatti tárolótartály szennyező kiszivárgását, és meghökkentően nagy számú föld alatti tárolóhelyet, elhagyott bányát és ipari területet.

Bővebben: Takarító nanorészecskék

Ajándék tippek kismamáknak

A babaváró bulikat nem is olyan rég csupán csak hollywoodi filmekből ismertük, és irigykedtünk a kamupocakos színésznőkre, akiket szinte elárasztott a barátnőktől kapott ajándék halom. Ma már itthon sem fura pocakparty meghívót kapni. Ám ilyenkor elgondolkodik az ember lánya, vajon mivel is lepje meg gömbölyödő hasú barátnőjét. A legnagyobb titokban szervezett babaváró buli például máris jó alap.

Bővebben: Ajándék tippek kismamáknak

Csillagvilág

Úgy hiszem mióta az első ember felnézett Afrika egére és megpillantotta a ragyogó fényeket az égen, azóta vágyakozik utánuk. Talán kinyújtotta kezét és ügyetlenül kapkodott utánuk, mohó bírvágyában, felfutott a dombok magasára, hogy közelebb legyen az éghez. De a csillagok mindig elérhetetlenek maradtak. Ezért a későbbi korok emberei már nem kapkodtak utánuk. De a vágyódás megmaradt a szívükben. Egy nyugodtabb korszak emberei ültek a sátraik előtt, vagy agyaggal tapasztott falú házaik ablakában és szemlélték az égi fényeket. Titkokat rejtettek a csillagok számtalan éven át.

Bővebben: Csillagvilág